Nieuwsarchief

Verkiezingsstrijd ten einde

door op

De afgelopen weken leefde heel Nederland toe naar de verkiezingen. Provinciale Staten en Waterschappen, maar bovenal de bestuursverkiezing van de VGSD. Waar eigenlijk niemand begreep waar de twee eerstgenoemde verkiezingen over gingen, was de inhoud van de laatstgenoemde verkiezing kristalhelder: wie gaan in het jaar 2015/2016 de VGSD besturen?

Lees verder…

Bestuur Meesen stelde op 6 februari vier kandidaten voor, voor de functie van abactis wierp één tegenkandidaat zich op. Een felle en mooie campagnestrijd ontketende in de vorm van een serie kastbezoeken met als absoluut hoogtepunt het verkiezingsdebat van 5 maart. Alle kandidaten probeerden zich van hun beste kant te laten zien, tegenbestuurtjes Bestuur Kristal, Bestuur Wissel en Bestuur tegen Wil en Dank hebben de vereniging op scherp gezet met revolutionaire ideeën.

De verkiezingen waren zeer spannend, vooral de strijd tussen de kandidaten voor de functie van abactis, met dank aan de amici Zwarts en Kok. Uiteindelijk is er een bestuur gekozen voor het komende jaar: amice Timmer voor praeses, amice Zwarts voor abactis, amice de Gelder voor fiscus en amice Meijer jr. voor assessor.

Amicaal weekend Wageningen-Delft

door op

Afgelopen weekend was het zover: het amicale weekend met de VGSW. Ongeveer 15 Delftenaren trokken oostwaarts om de amicae amicique aldaar te overweldigen met een flinke berg amicaliteit en technische superioriteit. De aankondiging had al hoge verwachtingen gewekt en in de hoop dat deze zouden worden vervuld kwamen we aan in Wageningen.

Lees verder…

Het begon, zoals verwacht, met een uitloop van het programma. Dit deed echter niets af aan de sfeer en na een plenaire kennismaking, waarbij de VGSD haar bralkunsten weer eens mocht tonen, begon het feestje. De herinneringen hieraan zijn kort maar goed, de feest- en integratiefactor lag hoog en Wagenezen bleken niet zo natuurvriendelijk als verwacht, de rookmachine draaide volle toeren. Lang leve de techniek!

De volgende morgen begon met een goede brakke brunch waarbij een overdadige hoeveelheid eieren en spek beschikbaar werd gesteld. Om deze voedzame maaltijd zo snel mogelijk kwijt te raken was het de bedoeling dat er werd gesport en dus maakten wij kennis met het zogeheten kwallenballen, een combinatie tussen rugby, moddergooien en hoopjes. De uitslag van deze wedstrijd tussen Wageningen en Delft is niet eenduidig vastgesteld, maar dat maakte het plezier niet minder!

Omdat lichamelijke inspanning hongerig maakt, werd er hierna gegeten op enkele kasten (het schijnt dat deze daar huizen heten, onbegrijpelijk genoeg) en wederom hard geïntegreerd. De avond sloot af met een borrel in een of andere kelder, waarna men relatief op tijd weer ging slapen. De volgende dag moest er immers een kerkdienst bezocht worden.

Na deze kerkdienst werd het weekend afgesloten met een afscheidslunch, waarbij ter herinnering geschenken werden uitgewisseld. Zo kregen wij een document over de grondslag, dat in 2001 nog eigendom was geweest van de legendarische M.T. Balk, en kreeg de VGSW Delftsch Grachtenwater aangeboden. Al met al was het een geweldig weekend, onze hartelijke dank gaat uit naar onze zusters in Wageningen, in het bijzonder de organiserende commissie!

Dies Natalis 2015 - 'La Royale'

door op

Amicae amicique,

Kent u dat gevoel? U hebt zojuist een zeeslag gewonnen en uw schip dobbert rustig richting de ondergaande zon. In de admiraals-hut eet u samen met de andere officieren van het dure buitgemaakte voedsel. Genieten toch?

Lees verder…
Franse mariniers in de 17e eeuw hadden geen gemakkelijk leven. De jaren op zee waren zwaar en vereisten hard werken. Toch wisten deze ‘marines’ het genieten tot een kunst te verheffen, Dit genieten kwam volgens de overlevering tot een hoogtepunt wanneer de mariniers na een lange zeereis hun geliefde weer in de armen konden sluiten.

Goed voorbeeld doet volgen, daarom nodigt de diescommissie u uit voor de 54e Dies Natalis der VGSD: ‘La Royale’. D.V. willen we die met u vieren op 27 maart 2015. U kunt uzelf en uw dies-date tot 16 maart opgeven.

Met amicale groet, namens de diescommissie 2015,

S.H. Alkema Commandant radiotélégraphiste de la marine

Werkgroepsronde II

door op

Amicae amicique,

U kunt weer werkgroepen opzetten. Dus weet u een mooi onderwerp om u er samen met een groep VGSD'ers drie avonden op te storten dan hoeft u het maar te laten weten. Ook als u nog op zoek bent naar amica/amice om samen met u een werkgroep te leiden kan het bestuur u daar uiteraard bij helpen. Wilt u heel graag een werkgroep leiden maar weet u niet waarover, ook daar heeft het bestuur wel een oplossing voor. Ik hoor het graag.

Lees verder…
Amicaliter

Uw Assessor

Amicaal feest Delft: An Unexpected Journey

door op

Er was eens een tweede dinsdag van februari waarop Club Ciccionina weer eens in handen was van de VGSD. Het was namelijk tijd voor een amicaal feest, wat getiteld ging: 'Delft: An Unexpected Journey'. Lichten flikkerden, rook was ook aanwezig en wat muziek.

Terwijl de Delftenaar maar weer eens het tegendeel bewees van wat altijd wordt beweerd over dansen waren er ook gezellig wat amicaaltjes een dansje aan het wagen, samen met een kluitje verdwaalde C.S.R-ers. Dat ging allemaal wel lekker en toen de dames van Ciccio ook naar huis wilden was het gewoon nog gezellig. Al met al kunnen we toch zeggen dat het, zoals onze buren aan de andere kant van de Noordzee wel eens mooi zeggen, awesome was. Tot de volgende tweede dinsdag van februari!

Pagina 10 van de 14, toont 5 resultaten van de 66