Nieuwsarchief

maandag 29 december | De Soosch van duizend-en-één-nacht

door op

Te midden van gure, donkere winterdagen van de komende vakantie organiseert de Sooscommissie der VGSD een grensverleggend geniale eindejaarssoosch. Op 29 december kunt u het Nederlandse winterweer tijdelijk inruilen voor een warm klimaat op de Soosboot. De Boot in de Schie zal die avond een hoge exotische waarde hebben en zal dus meer neigen naar een palmeiland in de Perzische Golf. Kortom, trek uw lange kledij aan, was uw theedoeken, neem uw medicijnen tegen zeeziek zijn in en kom 29 december om 21u00 naar Soosch!

Verzoeningsborrel Leiden

door op

Afgelopen donderdagavond, 27 november, vond de langtevoren aangekondigde verzoeningsborrel met de VGSL plaats. De VGSD was op haar vaste borrellocatie uitgenodigd om de amicale banden eens goed aan te halen, dus vertrokken ongeveer 30 Delftenaren noordwaarts, overigens met een slag om de arm, de banden waren niet voor niets opgeschort geweest...

Lees verder…

Aldaar bleek ook de VGSL in groten getale aanwezig te zijn en na een wijfelende eerste paar minuten werd er spoedig druk geïntegreerd. De zorgen die van te voren meerdere VGDS'ers gekweld hadden werden weggenomen (quote van een amice: "Het was onverwacht gezellig."), kortom, een goede borrel, het herstellen van de banden waardig.

Plotsklaps viel een kudde havenslaven op brute wijze het pand binnen, terwijl ze zoals altijd probeerden de bar over te nemen. Dit lieten wij niet over onze kant gaan en met vereende krachten werd de VGSR naar buiten gewerkt, waarna zij wat begonnen te miepen en protesterende geluidjes voortbrachten, en ze toch maar toegelaten werden. Later die avond bleek deze Delftsche daad niet door de hersenpan van een Rotterdammer te kunnen doordringen, de banden werden van hun kant per direct opgeschort.

Dit vraagt uiteraard om een tegenreactie en wel in de vorm van definitieve verwijdering. Daadkrachtig als men in Delft is, aarzelden we geen moment en lieten ons ditmaal niet vermurwen. Zonder al te veel gewonden slaagde men hierin en de borrel met de VGSL verliep verder zoals tevoren, totdat het nachtnet ons dwong te vertrekken. Conclusie van de avond: banden VGSD-VGSL → aangehaald, banden VGSD-VGSR → opgeschort.

Hardwell vs. Beethoven

door op

Donderdagavond 20 november is het dan eindelijk zo ver. De kastborrel van de VHL. Hier volgt alvast een kort voorproefje:

Winterliftweekend 2014

door op

Amicae , amicique,

Het is een druilerige vrijdagmorgen. Een paar vroege forensen draaien met een nog slaperig hoofd hun auto de A13 op. Half slaapdronken en met frisse tegenzin zijn zij op weg naar naar een volgende dag in hun leven. Haast onopgemerkt rijd ook de grijze skoda richting de oprit. Terwijl de bestuurder onder het grijze beton doorrijd moet hij onwillekeurig terugdenken aan vele jaren geleden. Toen liep hij onder hetzelfde beton door met een grote rugzak op zijn rug en een stuk karton in zijn hand. Dat waren nog eens tijden, verzucht hij zichzelf. Lekker liften naar Duitsland. Dat soort avonturen zullen de studenten van vandaag de dag wel niet meer beleven, die denken toch alleen nog maar aan bier en studie.

Lees verder…
Plotseling wordt hij uit zijn gemijmer ontwaakt door een vrolijk zwaaiende student, die staande in het stralende licht van de lantaarnpaal, met een optimistische glimlach zijn duim omhoog steekt. De bestuurder remt en heeft zijn kofferbak al opgemaakt voordat de twee lifters hun rugzak goed en wel achter de vangrail vandaan hebben gevist. “Ik dacht dat er tegenwoordig niet meer gelift werd”, zegt hij met verwondering in zijn stem. “Waar gaat de reis naartoe?”. Bij het horen van het antwoord moet hij even met zijn ogen knipperen en weet hij nog net uit te brengen: “In één dag...?!”

Ben u ook zo benieuwd waarom deze bestuurder zo verbaast is? Verdiep u dan in de bijgeleverde lifthint. En geef u vooral, samen met uw liftpartner, op bij ondergetekende voor het Winterliftweekend 2014!

Met amicale groet,

Evert Bos en Johan Harms organisatie winterliftweekend 2014

Kastborrel VHL | 20 november

door op

In het oosten ziet u rook en lichtflitsen, in het westen geflikker van kaarsen en ruikt u de whisky en sigaren. Nog nooit zijn de verschillen op de VHL zó groot geweest... Kies een kant en ga helemaal los! Of doe het lekker rustig aan op de Prinselijke kamer.

Met trots presenteert de Van Hasseltlaan de kastborrel van 20 november:

HARDWELL vs. Beethoven

Pagina 12 van de 14, toont 5 resultaten van de 66