Nieuwsarchief

Culturele activiteit en bekendmaking OWee-thema

door op

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor een culturele activiteit. Ditmaal betrof dat geen toneelstuk of een klassiek concert. Ruim dertig VGSD’ers trokken naar Rotterdam, waar ze in Rotown onder het genot van een biertje konden genieten van muziek van Matthew and the Atlas. Na afloop van het concert werd de trein gepakt terug naar Delft, waar later op de avond het OWee-thema bekendgemaakt werd. Het bekendmakingsfilmpje is te zien op: https://youtu.be/qRKiewU6b0s.

Lustrum XI - afsluiting

door op

Na een mooie kleinkunstavond op 4 mei met vele diverse bijdragen van leden. De scrapheap challenge op 5 mei, met schitterend weer, veel gebeun en gezelligheid. Was het tijd voor de lustrumreis. Op naar Turijn. Het weer was meestal goed, de pizza was heerlijk. Er werd cultuur gesnoven, geborreld en bovenal veel gezelligheid gedeeld.

Lees verder…

Zo kwam er een einde aan de lustrumweek. Via deze weg willen we u bedanken voor uw enthousiaste bijdrage aan alle activiteiten de afgelopen weken. Wij hebben ervan genoten en denken dat u dat ook heeft gedaan. Op naar de volgende 5 jaar, 't was mooi!

Lustrumcommissie XI

Het lustrum op volle toeren

door op

De laatste dag van de lustrumweek is alweer aangebroken. Na het aanbrengen van wat dignitas in Delft en een geslaagd feest op dinsdag, was het woensdag tijd voor een heerlijke lunch en de kleinkunstavond. Nieuw talent binnen de vereniging is ontdekt. Wat een diversiteit aan talent! Van fagot tot bands, tot gedichten tot cabaret. Het was een geweldig avond. Vandaag volgt nog de scrapheap challenge en dan is het alweer tijd voor Turijn. Time flies, when you're having fun!

Lustrum XI: taart, trefbal en techniek-ethiek

door op

Het Lustrum is nu al een paar dagen in volle gang en de activiteiten die we ondernemen volgen elkaar in rap tempo op. Zo werd zondag het lustrum gevierd met de Immanuelkerk en taart. Maandagmiddag is er fanatiek meegedaan aan potjes trefbal en ’s avonds was het tijd voor een paneldiscussie. Onder de vakkundige leiding van Marc de Vries werd er gediscussieerd met academici als Cees Dekker, Maarten Verkerk en Erik Boersma. Er werd gesproken over ethiek in de techniek.

Lees verder…

Een onderwerp waar het gesprek lange tijd over ging, is de gezondheidzorg. Dit is namelijk een terrein waar ontwikkelingen een grote invloed op mensenlevens kan hebben en waar soms grote vragen spelen. Want aan wie wordt een schaars medicijn gegeven, iemand van 80 of iemand van 40? En focussen we ons vooral op het zo lang mogelijk rekken van levens of op de kwaliteit van leven?

Verder kwamen er een aantal vragen die gingen over grenzen. Is er een punt, bijvoorbeeld het zelf creëren van leven, waar het onderzoeken van de wereld overgaat in ‘voor God spelen’? En wat is de verantwoordelijkheid van individuele (christelijke) wetenschappers? In de reacties op deze vragen werd duidelijk dat de sprekers van mening waren dat er zeker een verantwoordelijkheid bij de wetenschapper zelf ligt. Hierbij werd ook benadrukt dat het vooral belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Ook werd benoemd dat iedere wetenschappelijke ontwikkeling zowel positief als negatief gebruikt kan worden. Als we negatief gebruik willen uitsluiten, is de enige oplossing het stoppen van onderzoek. Cees Dekker meldde hierbij dat een wetenschapper hier enige invloed op uit kan oefenen door zich uit te spreken in het maatschappelijk debat.

Al met al was het een avond die tot napraten uitnodigde, wat ook flink gebeurde tijdens de aansluitende borrel.

Het lustrum gaat los!

door op

Vanavond gaat de lustrumweek van start! Wilt u op de hoogte blijven van wat er gaat gebeuren? Houd de lustrumsite (www.lustrum-xi.nl) en de lustrumnieuwsbrief in de gaten. Wij hebben er zin in, u ook?

Lustrumcommissie XI

Pagina 5 van de 13, toont 5 resultaten van de 65