Nieuwsarchief

Studententijd is niet alleen voor de studie

door op

Goed artikel in het ND van 21 maart 2016:

"Een studentenvereniging is de plaats waar vriendschappen ontstaan, zodat je je hart kunt uitstorten. Er is warmte en gezelligheid, zodat je kunt ontspannen van de studiedruk. Er wordt gestudeerd en gediscussieerd, waarmee je vaardigheden en vermogens ontwikkelt. Er wordt gezongen, gebeden en gedaan (bijvoorbeeld door actief te zijn via de stichting Present of in een Happietaria) om Hem die wij liefhebben te belijden."

Kortom, gaat u studeren in Delft? Word lid bij de VGSD!

Wat brengt de toekomst?

door op

Twee keer per jaar organiseert de VGSD werkgroepen. Bij zo’n werkgroep gaan we met een groepje VGSD’ers in een aantal avonden een bepaald onderwerp behandelen of iets doen met als doel om ons te verbreden.
Zo ook de werkgroep ‘Wat de toekomst brengen moge’. Met een achttal VGSD’ers wordt er in drie avonden besproken wat er de komende eeuw ons allemaal te wachten staat. Vragen als ‘Wanneer is de olie op?’ ‘Is het een probleem dat de olie opraakt?’ ‘Welk land is het machtigste aan het einde van de 21e eeuw?’ worden behandeld. Evenals een voorspelling van welke technieken er aankomen en welke normen en waarden er veranderen. Bijvoorbeeld: ‘Welke waarde wordt er gehecht aan een mensenleven als je het zelf kan creëren?’.

Naast zelf te bedenken wat ons te wachten staat, wordt aan de hand van het boek ‘The next 100 years’ ook de toekomstvisie van politicoloog en futuroloog George Friedman besproken. Wist je bijvoorbeeld dat Polen wel eens een heel machtig land zou kunnen worden? En dat Japan in 2060 zo maar de oorlog zou kunnen verklaren aan de Verenigde Staten. Op deze en andere voorspellingen wordt een kritische blik geworpen. Het doel? De huidige situatie bekijken en vanuit daar allerlei mogelijke scenario’s bedenken om zo een bredere kijk op de wereld te krijgen.

Lustrum XI: Website online!

door op

De website van Lustrum XI is online! U kunt deze vinden via www.lustrum-xi.nl. Alles wat te maken heeft met het lustrum zal via deze website met u gecommuniceerd worden. Zo zullen er foto’s en informatie over programmaonderdelen op verschijnen. Zet de website dus vooral tussen uw favorieten en kijk er met regelmaat op! In het bijzonder wil ik uw aandacht vragen voor de pagina ‘Crowdfunding’. Via die pagina kunt u financieel een steentje bijdragen aan het lustrum, om zo het onvergetelijke Lustrum XI nog een stukje onvergetelijker te maken.

Lustrum XI - Bekendmaking van het programma

door op

Gister was daar op de Winter-ALV het langverwachte moment: het programma van Lustrum XI werd gepresenteerd! Op 28 april 2016 beginnen we het lustrum met elkaar en met God met een gezamenlijke maaltijd en een avond van zang en gebed. De dagen erna staan er nog vele mooie activiteiten op het programma met als onvergetelijke afsluiting de lustrumreis naar een (voor velen van u) nog onbekende locatie. Alle lustrumcommissies zijn hard aan het werk en we gaan er met elkaar een onvergetelijk Lustrum van maken. Da’s mooi!

Amicaal weekend te Twente

door op

Iets meer dan een week geleden ging een vijftiental VGSD'ers oostwaarts, naar onze meest oostelijk gelegen zuster, om de lokale VGS wat beter te leren kennen, de VGST dus. Van tevoren waren wij lekkergemaakt met beloftes over amicaliteit en gezelligheid, dus vol verwachting vertrok men naar Enschede, om te zien wat daarvan terecht zou komen.

Lees verder…

Het weekend begon - officieel - met een maaltijd op de vrijdagavond. Omdat de meeste VGSD'ers hier geen rekening mee hadden gehouden, waren er slechts drie van ons aanwezig, tegen ongeveer vijftig VGST'ers. Een ideale verhouding dus om met wat Twentenaren in gesprek te gaan. Vervolgens was er een bier- en wijnproeverij, wat voornamelijk een excuus was voor een bankzitsessie waarbij de rest van de VGSD'ers ook de gelegenheid had om aan te sluiten. De proeverij mondde uit in een feest, dat eerder een gewone gezellige borrel was. De afvaardigingen naar de dies van de VGSW, die diezelfde avond plaatsvond, arriveerden ook en de afvaardiging van Delft naar Twente was compleet.

De volgende dag werden er activiteiten ter integratie gedaan, zoals schaatsen, glowgolf en trampolinespringen, licht sportieve activiteiten met een hoog leuk-gehalte, en werden er vervolgens wat bordspellen uitgespeeld. Na de maaltijd - met mokerveel Chinees - was er een zogeheten amicale achtervolging, een soort combinatie tussen tikkertje en een speurtocht, waarbij Twente veel te fanatiek was. Gelukkig was er daarna een goede avondborrel, die vrij vlug klaar was in verband met de volgende ochtend, waar verschillende kerkdiensten bezocht werden.

Na deze kerkdiensten was er koffie, om de ergste slaap te verjagen, en een lunch. Hierna vertrokken de meeste Delftenaren weer om nog voor het vallen van de avond in Delft terug te zijn, op een enkeling die 's avonds nog mee at na. Afijn, het was een gezellig weekend en Twente bleek best leuk te zijn. Achteraf kon men moe doch voldaan terugblikken op een geslaagd amicaal weekend.

Pagina 7 van de 13, toont 5 resultaten van de 65