LIVe Dies Natalis der VGSD

door op

Vrijdag 28 maart 2015 was het zover: de LIVe Dies Natalis der VGSD, onder het thema la Royale. Ofschoon een kwart van Nederland afgesneden was van de eerste levensbehoefte getiteld netstroom, had deze ramp van nationale omvang geen invloed op de gemoedstoestand van de aanwezigen (op de plotselinge afwezigheid van het bestuur van de GSVA na). Integendeel, de feestvreugde was zeer hoog, men vermaakte zich prima, het eten was goed en het feest was mooi. Kortom: hulde aan de Diescommissie! Bedankt!

Het begon allemaal zeer symbolisch met het verzamelen bij het blauwe hart, in het centrum van Delft. Deze locatie deed al vermoeden dat wij ons voor het diner buiten de Delftse gemeentegrenzen zouden begeven, gebruikmakend van een bus. Deze vertrok in gestrekte draf richting Scheveningen, alwaar een exquise strandtent geregeld was en we met uitzicht op de Noordzee konden genieten van een stuk taart met koffie. De vereniging was immers jarig geweest en dat moesten we vieren.

Vervolgens opende mijnheer de Praeses de BALV en hield een legendarische diesrede, die vele zusters versteld zal hebben doen staan van de intellectualiteit van de VGSD'er. Vervolgens werd de feestvreugde doorgezet met behulp van de amicitia. Terwijl er enkele laatkomers binnendruppelden en aan hun diesheer werden vastgekoppeld, vloeide de port rijkelijk en werden er goede gesprekken gevoerd, uiteraard met in het achterhoofd de 54e verjaring van de vereniging.

Dit zette zich voort in het maken van de groepsfoto's voor de Scheveningse pier en die activiteit vloeide weer over in gloeigolfen, een soort minigolf, maar dan in het donker en met fluorescerende balletjes. Een ideale gelegenheid dus om de afslag te beproeven en de golftechniek te verfijnen. U bent immers een heer, dus u golft!

Als vanzelf begon daarna de maaltijd. Omdat er dus een luxueuze strandtent beschikbaar was, waren er veel amicae amicique die zich tegoed deden aan visgerechten, zoals zalmrolletjes gepocheerd in witvis omlijst met een verzameling groenten. De minder fortuinlijken onder ons aten, zoals de kok zei, 'gewoon biefstuk'. Deze was echter ook zeer goed te eten, en onder het genot van een goede wijn, begeleid met enkele speeches van broeders, zusters en bestuurders was de vrolijkheid alomtegenwoordig.

Laat in de avond, toen het buikje rondgegeten was en men wel naar huis kon rollen, gebeurde dit ook. De bus rolde met een gangetje van 80 km/h terug richting Delft, waar het feest in de Koornbeurs voortgezet werd. Memorabel is wel het groepje Koornbeursleden dat tot 3 uur 's nachts een bordspel bleef spelen, midden op de dansvloer! Dit vormde echter geen belemmering voor de rest van de aanwezigen, die vermaakten zich uitstekend.

Ik zou nu af kunnen sluiten door te zeggen dat het al met al een goede dies was en dat doe ik dan ook: Het was een goede dies.