Eerstejaarsweekend Elahuizen

door op

Op 8 oktober werden de eerstejaars van de VGSD als leden geïnstalleerd en dat moest uiteraard feestelijk gevierd worden, zoals gebruikelijk in de vorm van het eerstejaarsweekend, beter bekend als het EJW. Meer dan 50 VGSD'ers zijn die vrijdag afgereisd naar het verre Friesland om daar in het illustere plaatsje Elahuizen de gemiddelde leeftijd drastisch omlaag te halen.

Om de integratie van de kersverse leden te bevorderen werd er zaterdagmiddag gezeild over de Friese meren, gezwommen in een waar zwemparadijs en is er gegolft. 's Avonds was er een levendige voorstelling van het vorige bestuur en de eerstejaars, die cabaret voorbereid hadden waar hartelijk om gelachen is. Er werd analoog gegamed en geborreld, onder het genot van goede gesprekken. Ook het nachtelijk natuurschoon is bewonderd, wat daar in het hoge noorden stukken beter mogelijk is dan in Delft, waar 's nachts de hemel oplicht door de glastuinbouw van het Westland.

's Zondags is de naburige GKv in Sneek bezocht, waar er na de dienst koffie is gedronken met de gemeente aldaar. Terug op de weekendlocatie heeft het bestuur de handen uit de mouwen gestoken en een overheerlijk diner geklust. Het weekend werd plenair afgesloten met deze maaltijd en een dankwoord aan de organiserende commissie. Conclusie: we hebben ons uitstekend vermaakt.