Amicaal weekend te Twente

door op

Iets meer dan een week geleden ging een vijftiental VGSD'ers oostwaarts, naar onze meest oostelijk gelegen zuster, om de lokale VGS wat beter te leren kennen, de VGST dus. Van tevoren waren wij lekkergemaakt met beloftes over amicaliteit en gezelligheid, dus vol verwachting vertrok men naar Enschede, om te zien wat daarvan terecht zou komen.

Het weekend begon - officieel - met een maaltijd op de vrijdagavond. Omdat de meeste VGSD'ers hier geen rekening mee hadden gehouden, waren er slechts drie van ons aanwezig, tegen ongeveer vijftig VGST'ers. Een ideale verhouding dus om met wat Twentenaren in gesprek te gaan. Vervolgens was er een bier- en wijnproeverij, wat voornamelijk een excuus was voor een bankzitsessie waarbij de rest van de VGSD'ers ook de gelegenheid had om aan te sluiten. De proeverij mondde uit in een feest, dat eerder een gewone gezellige borrel was. De afvaardigingen naar de dies van de VGSW, die diezelfde avond plaatsvond, arriveerden ook en de afvaardiging van Delft naar Twente was compleet.

De volgende dag werden er activiteiten ter integratie gedaan, zoals schaatsen, glowgolf en trampolinespringen, licht sportieve activiteiten met een hoog leuk-gehalte, en werden er vervolgens wat bordspellen uitgespeeld. Na de maaltijd - met mokerveel Chinees - was er een zogeheten amicale achtervolging, een soort combinatie tussen tikkertje en een speurtocht, waarbij Twente veel te fanatiek was. Gelukkig was er daarna een goede avondborrel, die vrij vlug klaar was in verband met de volgende ochtend, waar verschillende kerkdiensten bezocht werden.

Na deze kerkdiensten was er koffie, om de ergste slaap te verjagen, en een lunch. Hierna vertrokken de meeste Delftenaren weer om nog voor het vallen van de avond in Delft terug te zijn, op een enkeling die 's avonds nog mee at na. Afijn, het was een gezellig weekend en Twente bleek best leuk te zijn. Achteraf kon men moe doch voldaan terugblikken op een geslaagd amicaal weekend.