55e dies natalis

door op

Afgelopen week hebben we niet alleen een vooravond gehad, 'vooravond' insinueert immers dat er iets na komt. Dit is dan ook zeker het geval, afgelopen vrijdag mochten we namelijk onze dies natalis, ofwel verjaardag, vieren. Het was ook niet zomaar een dies, het was de 55e verjaardag van onze vereniging, extra speciaal dus. Naast een mooie locatie, leuke activiteiten en goed weer was het dan ook gewoon erg gezellig.

De middag begon met lekkere koffie en taart in het zonnetje op het terras. Hierna startte de Praeses de dies met een hamerslag en een dies-rede. Vervolgens konden we amicitia drinken, nadat mijnheer de Moslim en amice van der Velden elkaar eeuwige trouw hadden beloofd.

Na een groepsfoto hadden we vervolgens een wijnkenner die ons het één en ander vertelde over wijnen. Zo leerde we te proeven wat een eikenhouten vat deed met de smaak, hoe het later plukken van de druiven tot een unieke smaak leidt en welke druivensoorten welke smaak geven. Afijn, lekker drinken dus.

Hierna begon een diner waarbij mensen broeken uit deden, er vliegtuigjes rondvlogen en er cliché speeches gehouden werden. De gezelligheid zat er dus goed in om lekker te gaan feesten, dit gebeurde dan uiteraard ook tot diep in de nacht.