Nieuwsarchief

56e Dies Natalis

door op

Afgelopen vrijdag was onze Dies Natalis! De VGSD werd 56 jaar geleden opgericht, en dat mochten we vieren. Het was een ontzettend gave avond, met een boottocht, een lekker diner en een feest als knallende afsluiting!

Verkiezingsdebat

door op

De verkiezingsstrijd voor de opvolging van bestuur Burema is momenteel in volle gang. Deze kwam afgelopen donderdag tot een hoogtepunt tijdens het verkiezingsdebat. Onder leiding van Bestuur Timmer werden zowel het voorgestelde bestuur als de tegenbesturen onderworpen aan moeilijke testen en vragen over de vereniging. Uit de laatste peiling die deze avond werd gehouden bleek dat de meeste leden het vertrouwen willen geven aan het voorgestelde bestuur Sonneveld. Of dit daadwerkelijk zo is zal aanstaande donderdag blijken tijdens de verkiezingen.

PBS 3

door op

Omdat ons derde kringblok bijna van start gaat, was het afgelopen donderdag tijd voor een Plenaire Bijbelstudie. Op deze avond kwam Roelof Vellinga met een lezing over Leviticus dit nieuwe kringblok, met als thema ‘Heiligheid’, inleiden.

We hopen dat deze avond zal bijdragen aan een gezegend kringblok, waarin we veel mogen leren en goede gesprekken kunnen hebben!

Broederlezing

door op

Vorige week donderdag was het weer tijd om samen met onze broederverenigingen in Delft een lezing te houden. Ds. Egbert Brink kwam langs om ons te vertellen hoe we met angst moeten omgaan. Na deze lezing was er uiteraard tijd voor een borrel met onze broederverenigingen.

Werkgroep 'Kerkgeschiedenis'

door op

De deelnemers aan de werkgroep ‘Kerkgeschiedenis’ hebben tijdens de tweede werkgroepsavond een avondje terug in de tijd gereisd om kerkvaders, pausen en concilies te bespreken. Bij kaarslicht is ontdekt welke vragen in de kerk verdeeldheid veroorzaakten en wie daar een rol in speelden.

Alle belangrijke gebeurtenissen die voorbijkwamen zijn toegevoegd aan de twintig meter lange tijdlijn. Het was weer een interessante avond, waar nog een flink aantal op gaat volgen!

Pagina 1 van de 13, toont 5 resultaten van de 65